Vlaamse mycologen in De Bonte Klepper Vlaamse mycologen bundelen hun krachten
De Koninklijke Vlaamse Mycologische Vereniging (KVMV) bestaat pas sinds 2008 onder die naam en groepeert de mycologische verenigingen in Vlaanderen. Voordien hadden de vier provinciale verenigingen (ZWAM, KAMK, Mycolim, OVMW) elk hun eigen leden en publicaties, maar de overlap was groot. De Vlaamse-mycologen-Vereniging (VMV), die in 1996 werd opgericht, was een overlegcomité om de samenwerking tussen de verschillende groepen te bevorderen.
KVMV heeft als doel het bevorderen van de mycologie in Vlaanderen en is voor de overheid en (natuur-)organisaties een aanspreekpunt voor alles wat paddenstoelen betreft.

Excursies, determinatiebijeenkomsten,
voordrachten en jaarlijkse Mycologendag

Elke afdeling gaat regelmatig op excursie en per jaar worden vijf gezamenlijke studietochten georganiseerd. Determinatiebijeenkomsten worden afhankelijk van de afdeling ’s avonds of overdag ingericht. In Diest, Antwerpen en Gent worden regelmatig voordrachten georganiseerd voor en door de leden. KVMV organiseert jaarlijks een Mycologendag die beurtelings wordt ingericht in Antwerpen, Hasselt, Meise, Gent en Leuven.

Mycologen aan hetbwerk in Vaalbeek Initiatie en vervolgcursussen
Er is veel vraag naar inwijding in de wereld van de microscopie van de paddenstoelen. De afdelingen organiseren regelmatig cursussen voor beginners. Op die manier worden nieuwe mensen aangetrokken om actief te worden in de vereniging. Maar ook gevorderde paddenstoelenkijkers kunnen nog iets bijleren op vervolgcursussen en determinatieavonden.

Werkweekends
KVMV plant jaarlijks een verlengd weekend (van donderdag tot zondag) in België om samen intensief naar paddenstoelen te kijken in het veld en achter de microscoop. Ook de afdelingen organiseren af en toe een werkweekend dat openstaat voor iedereen. Het is mogelijk om bij de excursies van de werkweekends aan te sluiten.

logo KVMV Sterbeeckia Tijdschriften
Vier keer per jaar verschijnt het tijdschrift “Sporen” waarin kalenders, aankondigingen, korte artikels, boekbesprekingen, een samenvatting van mycologische tijdschriften en nieuwtjes over moleculair onderzoek worden opgenomen. Eén keer per jaar verschijnt het tijdschrift Sterbeeckia. Hierin worden uitgebreidere, meer wetenschappelijke artikels gepubliceerd, geïllustreerd met kleurenfoto’s.